II sarbatorim pe cei mici cu o inghetata absolut minunata: cu aroma de cheesecake, bucatele de biscuiti si dulceata de cirese.

Am folosit branzica Iglu de Lapte de la Delaco Junior pentru cea mai fina textura de branza calcica, biscuitii si dulceata sunt fara zahar si am indulcit toata aceasta minunatie cu miere si un strop de extract de vanilie.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 1 cutie Delaco Jr. Iglu de lapte
  • 400ml frisca lichida
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 biscuiti digestiv
  • 100g dulceata de cirese
  • Cornete pentru inghetata
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender mixam: frisca, cele 3 bucati de branza calcica, mierea si vanilia.
  3. Turnati amestecul foarte bine omogenizat intr-o caserola.
  4. Adaugati deasupra inghetatei dulceata de cirese si biscuitii maruntiti cu mana.
  5. Acoperiti si lasati la congelator minim 2 ore.
  6. Dupa 2 ore inghetata va fi inca moale, dar acum o puteti amesteca cu miscari ample pentru a integra dulceata si biscuitii.
  7. Congelati inca 2-3 ore sau pana cand aceasta devine ferma si usor de format cupe de inghetata.
  8. O puteti pregati chiar si cu o zi inainte si sa o lasati la congelator peste noapte.
  9. Inainte de servire lasati inghetata la temperatura camerei 10 minute si apoi asezati-o in cornete pentru micutii si marii pofticiosi.