Grisine cu ulei de masline si ierburi aromatice – Le puteti face extrem de usor, fie ca vreti sa le rontaiti in timp ce va uitati la serialul preferat, fie ca vreti sa le puneti pe un platou festiv de sarbatoare.

Aveti nevoie de putine ingrediente, foarte accesibile si le puteti aromatiza cu orice aveti chef. Eu am folosit un amestec de verdeturi, dar vor fi la fel de bune si cu masline, usturoi, seminte sau branza.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 400g faina
  • 10g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 20g zahar
  • 5g sare
  • 30ml ulei de masline
  • 150ml apa calduta
  1. Ingrediente
  2. Amestecati toate ingredientele pentru aluat, framantati si lasati la dospit 1 ora.
  3. Taiati aluatul in 20 de bucati egale. Rulati pe o suprafata curata si formati grisinele lungi de aproximativ 25-30cm.
  4. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Folosind o pensula ungeti usor cu ulei de masline si coaceti timp de 10-15 minute la 180C sau pana cand capata o nuanta auriu-maronie.