Blat pufos si crusta aurie, parmezan si trufe in cea mai gustoasa, eleganta si totusi simpla focaccia pe care ai putea sa o faci acasa cu doar cateva ingrediente de calitate si minimul de efort.
Pentru aceasta reteta am folosit trufele de la Terarium Romania, le puteti gasi si voi in hipermarketuri la raioanele de produse congelate.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g faina
- 350ml apa calda
- 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
- 10g sare
- 10g drojdie
- 1 trufa neagra
- 150g parmezan ras
- optional: sare grunjoasa de mare
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
- Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
- Presarati felii subtiri sau rase din trufa neagra, apasand usor apoi cu varful degetelor ca acestea sa intre mai usor in aluat.. Presarati parmezanul si condimentele preferate.
- Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand marginile devin aurii si usor crocante.
- Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.