Gogosile sunt minunate, pufoase si aromate, ne umplu burticile de fericire si chipul de zambete cu zahar pudra.
Vestea buna e ca ne putem bucura mai des de ele daca inlocuim prajitul in baie de ulei cu coptul in cuptor. Sunt mai usoare si la fel de gustoase.
Reteta
- Timp de gatire: 115
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 350g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea gogosilor)
- 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
- 150g zahar
- 100ml de lapte cald (puteti folosi si lapte vegetal)
- 1 lingurita de sare
- 3 oua (2 pentru aluat si unul pentru uns la final)
- 200ml iaurt
- 1 lingura de ulei
- Esente: de vanilie si portocale/coaja de la o portocala
- Instructiuni
- Amestecati drojdia, zaharul si laptele caldut si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
- Puneti faina intr-un bol si amestecati cu laptele, drojdia si zaharul.
- Adaugati 2 oua, esentele, iaurtul si uleiul.
- Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
- Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
- Pe o suprafata pudrata cu faina intindeti cu un sucitor aluatul. Ar trebui sa aiba un strat de aproximativ 1,5cm. Taiti cercuri folosind un pahar sau un cutter special.
- Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care gogosile vor creste.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
- Acoperiti gogosile cu ultimul ou ramas, batut si amestecat cu 1 lingura de apa.
- Coaceti timp de 15 minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie la suprafata.
- Cand gogosile s-au copt le puteti fie umple cu dulceata, glazura cu ciocolata sau pudra cu zahar.