Gogosile sunt minunate, pufoase si aromate, ne umplu burticile de fericire si chipul de zambete cu zahar pudra.

Vestea buna e ca ne putem bucura mai des de ele daca inlocuim prajitul in baie de ulei cu coptul in cuptor. Sunt mai usoare si la fel de gustoase.

Reteta

  • Timp de gatire: 115
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • INGREDIENTE
  • 350g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea gogosilor)
  • 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
  • 150g zahar
  • 100ml de lapte cald (puteti folosi si lapte vegetal)
  • 1 lingurita de sare
  • 3 oua (2 pentru aluat si unul pentru uns la final)
  • 200ml iaurt
  • 1 lingura de ulei
  • Esente: de vanilie si portocale/coaja de la o portocala
  1. Instructiuni
  2. Amestecati drojdia, zaharul si laptele caldut si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
  3. Puneti faina intr-un bol si amestecati cu laptele, drojdia si zaharul.
  4. Adaugati 2 oua, esentele, iaurtul si uleiul.
  5. Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
  6. Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
  7. Pe o suprafata pudrata cu faina intindeti cu un sucitor aluatul. Ar trebui sa aiba un strat de aproximativ 1,5cm. Taiti cercuri folosind un pahar sau un cutter special.
  8. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care gogosile vor creste.
  9. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
  10. Acoperiti gogosile cu ultimul ou ramas, batut si amestecat cu 1 lingura de apa.
  11. Coaceti timp de 15 minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie la suprafata.
  12. Cand gogosile s-au copt le puteti fie umple cu dulceata, glazura cu ciocolata sau pudra cu zahar.