Astazi am pentru voi o reteta de Casute de turta dulce pufoasa si parfumata, din blat de pandispan, aromate cu cardamom, scortisoara, nucsoara si umplute cu cubulete de ciocolata. Reteta este extrem de simpla si poate fi facuta si in forme de briose sau o tava de chec clasica.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g faina
- 100g zahar
- 100g zahar melasat sau brun
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 125g iaurt
- 125g unt moale
- 4 oua
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cardamom
- 1 lingurita nucsoara
- 100g ciocolata de gatit
- Instructiuni
- Tapetati tava sau formele cu unt si faina si apoi lasati-o in frigider pana cand veti coace turta dulce.
- Intr-un bol amestecati pe rand galbenusurile cu zaharul, zaharul melasat, iaurtul, mirodeniile, faina, praful de copt si sarea.
- Intr-un al doilea bol amestecati albusurile pana cand capata consistenta ferma de bezea.
- Incorporati amestecul de galbenusuri in cel de albusuri, cu miscari lente de jos in sus.
- Turnati compozitia in tava rece, lasand loc pentru ca aluatul sa creasca. Introduceti in mijloc si cate o bucatica de ciocolata – cat sa fie acoperita de aluatul de la suprafata si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute, sau pana cand capata o crusta aurie si o textura ferma.
- Decorati dupa preferinte, cu zahar pudra, glazura sau nuci macinate.