Ghismana sarata cu telemea (sau orice branza sarata veti in frigider) si rosii – o placinta pufoasa si delicioasa, numai buna langa o salata colorata cu multe legume.
Aluatul este extra simplu de pregatit, iar branza ii da o textura si aroma minunata. Puteti folosi ca topping orice legume va plac, ceapa, ardei, ciuperci, toate se potrivesc de minune aici. Am mai testat si o reteta de ghismana cu sparanghel si ceapa, gasiti reteta aici.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Redusa

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 4 oua
  • 300ml de iaurt sau smantana
  • 150g telemea sfaramata
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Sare si piper dupa gust
  • 200g de faina
  • Pentru topping:300g rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un amestec omogen.
  3. Preincalziti cuptorul la 180C.
  4. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Decorati cu rosii feliate si presarati oregano.
  6. Coaceti la 180C timp de 30-35 de minute sau pana cand ghismana devine ferma si rumena la suprafata.
  7. Sper sa va placa!