Ghismana sarata cu telemea (sau orice branza sarata veti in frigider) si rosii – o placinta pufoasa si delicioasa, numai buna langa o salata colorata cu multe legume.
Aluatul este extra simplu de pregatit, iar branza ii da o textura si aroma minunata. Puteti folosi ca topping orice legume va plac, ceapa, ardei, ciuperci, toate se potrivesc de minune aici. Am mai testat si o reteta de ghismana cu sparanghel si ceapa, gasiti reteta aici.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Redusa
- Ingrediente
- Pentru aluat: 4 oua
- 300ml de iaurt sau smantana
- 150g telemea sfaramata
- 1 lingurita de praf de copt
- Sare si piper dupa gust
- 200g de faina
- Pentru topping:300g rosii
- 1 lingurita oregano uscat
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un amestec omogen.
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Decorati cu rosii feliate si presarati oregano.
- Coaceti la 180C timp de 30-35 de minute sau pana cand ghismana devine ferma si rumena la suprafata.
- Sper sa va placa!