Ador sa reinterpretez in modul meu retetele traditionale si sa fac aceasta Ghisamana sarata a fost super distractiv. Reteta clasica este cea de desert, cu zahar si fructe proaspete, dar mereu mi s-a parut ca blatul acesta moale si umed s-ar potrivi de minune cu branza si legume proaspete. Si asa a fost. Gustul a fost minunat si combinatia de texturi de-a dreptul magica. Sigur o sa va placa.
Partea cea mai buna e ca e o reteta extrem de simpla, versatila si usor de adaptat cu orice aveti prin frigider si poate fi potrivita chiar si pentru cei mici.
Crusta de cascaval topit Sofia de la Delaco a dat o aroma minunata si a mers mana in mana cu sparanghelul crocant si ceapa rosie dulceaga.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 4 oua
- 300ml de iaurt sau smantana
- 1 lingurita de praf de copt
- Sare si piper dupa gust
- 180g de faina
- Pentru topping: 150g sparanghel proaspat
- 1 ceapa rosie (puteti adauga orice alte legume doriti)
- 200g cascaval Sofia de la Delaco
- Optional: seminte de susan
- Instructiuni
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
- Intre timp, intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat
- Turnati aluatul bine omogenizat intr-o tava tapetata cu putin ulei, unt sau hartie de copt.
- Radeti 100g din cascaval si presarati pe intreaga suprafata a aluatului.
- Decorati cu legumele taiate bucatele mici si restul de cascaval taiat felii. Optional presarati seminte de susan.
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand ghismana capata o consistenta ferma, dar usor umeta si la suprafata branza este complet topita si aurie.
- Lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a felia.