Am primit zilele trecute niste oua de tara de-li-cio-se! Asa ca trebuia sa le pun in valoare intr-o omleta aurie si pufoasa, care sa faca fericita intreaga familie.
Omleta aceasta se face cu ingredientele bine mixate in blender, sau cu mixerul si se coace la cuptor. Dar nu va faceti griji, timpul de gatire este acelasi, dar cu un rezultat spectaculos.
Reteta
- Timp de gatire: 15 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 6 oua (daca aveti de tara, sunteti cei mai norocosi)
- 100ml smantana de gatit
- 50g unt
- Sare si piper dupa gust
- Instructiuni
- Preincalziti cuptorul la 200C
- Intr-un blender, sau folosind un mixer, mixati ouale si smantana & condimentele.
- topiti untul intr-o tigaie (asigurati-va ca o puteti folosi si in cuptor apoi).
- turnati amestecul de oua si lasati sa se gateasca pana cand capata o crusta aurie pe margine.
- mutati in cuptorul preincalzit si lasati sa se mai gateasca 5-10 minute sau pana cand se umfla si capata o crusta aurie cu crapaturi.
- *Optional puteti adauga si toppingurile preferate.