Tartele rustice sunt un mod delicios si fara efort de a pregati un desert rapid de vara care sa puna in evidenta fructele de sezon. De data aceasta am ales zmeura si tare bine s-a mai potrivit cu aluatul fraged si aromat. O puteti face si cu piersici, caise, cirese, visine, ba chiar si cu fructe congelate. O felie din aceasta cu o cupa mare de inghetata e de vis!
Reteta
- Timp de gatire: 85 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru crusta: 300g faina
- 150g unt
- 90g zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- 10g praf de copt
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 1 lingura esenta de lamaie
- Pentru umplutura:
- 500g zmeura/zmeura congelata
- 100g zahar/indulcitorul preferat
- 1 lingura faina
- Pentru decor: 1 ou
- Optional: menta proaspata/ zahar pudra pentru decor
- Instructiuni
- Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati primele 2 oua si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
- Dupa ce aluatul s-a racit, pe o foaie de hartie de copt pudrata cu faina intindeti aluatul intr-o foaie subtire neregulata. Nu va faceti griji daca forma este imperfecta, acesta e farmecul tartelor rustice.
- Intr-un bol amestecati zmeura si zaharul cu o lingurita de faina astfel evitati sa iasa zeama in afara tartei.
- Acum urmeaza partea delicioaaasa: In mijlocul foii de aluat asezati zmeura si presati usor cu o furculita cat sa nivelati umplutura. Pastrati 5 cm la marginea aluatului fara umplutura, aceste margini vor fi pliate peste umplutura.
- Pliati usor peste umplutura marginile de aluat.
- Ungeti bine cu ultimul ou batut aluatul.
- Coaceti timp de 45 de minute la 170C in cuptorul preincalzit.
- Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata.