Tartele rustice sunt un mod delicios si fara efort de a pregati un desert rapid de vara care sa puna in evidenta fructele de sezon. De data aceasta am ales zmeura si tare bine s-a mai potrivit cu aluatul fraged si aromat. O puteti face si cu piersici, caise, cirese, visine, ba chiar si cu fructe congelate. O felie din aceasta cu o cupa mare de inghetata e de vis!

Reteta

  • Timp de gatire: 85 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru crusta: 300g faina
  • 150g unt
  • 90g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 500g zmeura/zmeura congelata
  • 100g zahar/indulcitorul preferat
  • 1 lingura faina
  • Pentru decor: 1 ou
  • Optional: menta proaspata/ zahar pudra pentru decor
  1. Instructiuni
  2. Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati primele 2 oua si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
  3. Dupa ce aluatul s-a racit, pe o foaie de hartie de copt pudrata cu faina intindeti aluatul intr-o foaie subtire neregulata. Nu va faceti griji daca forma este imperfecta, acesta e farmecul tartelor rustice.
  4. Intr-un bol amestecati zmeura si zaharul cu o lingurita de faina astfel evitati sa iasa zeama in afara tartei.
  5. Acum urmeaza partea delicioaaasa: In mijlocul foii de aluat asezati zmeura si presati usor cu o furculita cat sa nivelati umplutura. Pastrati 5 cm la marginea aluatului fara umplutura, aceste margini vor fi pliate peste umplutura.
  6. Pliati usor peste umplutura marginile de aluat.
  7. Ungeti bine cu ultimul ou batut aluatul.
  8. Coaceti timp de 45 de minute la 170C in cuptorul preincalzit.
  9. Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata.