Cornulete pufoase, usoare si crocante in acelasi timp, cu o umplutura de curmale moi, hidratate peste noapte in extrac de vanilie. Pudrate cu mult zahar si rontaite dimineata la cafea, iti vor face cu siguranta ziua mai frumoasa.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g unt
- 150ml smantana lichida sau frisca lichida
- 50g zahar
- 500g faina
- 250g curmale
- 1 sticluta de esenta sau extract de vanilie
- Zahar pudra pentru decorat.
- Instructiuni
- Se lasa la hidratat curmalele in esenta de vanilie amestecata cu 10 linguri de apa (le puteti lasa minim 2 ore).
- Pregatiti un aluat moale din untul moale amestecat cu smantana sau frisca lichida si faina. Daca aluatul nu este suficient de moale si omogen adaugati cate o lingura de apa pana cand acesta se omogenizeaza.
- Inveliti aluatul in folie de plastic sau asezati-l intr-o caserola la frigider timp de 30 de minute.
- Dupa ce acesta s-a racit, impartiti in 2 bucati. Pe care le intindeti cu sucitorul si le taiati in fasii, pornind din centru spre exterior (ca in imagine).
- Pe fiecare fasie asezati cate o curmala (optional le puteti toca) si rulati de la exterior spre centru. Asezati apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200 de grade timp de 10-12 minute sau pana cand devin aurii la exterior.
- Dupa ce acestea s-au racit pudrati cu mult zahar pudra. Optional puteti folosi zahar vanilat sau scortisoara.