Cornulete pufoase, usoare si crocante in acelasi timp, cu o umplutura de curmale moi, hidratate peste noapte in extrac de vanilie. Pudrate cu mult zahar si rontaite dimineata la cafea, iti vor face cu siguranta ziua mai frumoasa. 

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g unt
  • 150ml smantana lichida sau frisca lichida
  • 50g zahar
  • 500g faina
  • 250g curmale
  • 1 sticluta de esenta sau extract de vanilie
  • Zahar pudra pentru decorat.
  1. Instructiuni
  2. Se lasa la hidratat curmalele in esenta de vanilie amestecata cu 10 linguri de apa (le puteti lasa minim 2 ore).
  3. Pregatiti un aluat moale din untul moale amestecat cu smantana sau frisca lichida si faina. Daca aluatul nu este suficient de moale si omogen adaugati cate o lingura de apa pana cand acesta se omogenizeaza.
  4. Inveliti aluatul in folie de plastic sau asezati-l intr-o caserola la frigider timp de 30 de minute.
  5. Dupa ce acesta s-a racit, impartiti in 2 bucati. Pe care le intindeti cu sucitorul si le taiati in fasii, pornind din centru spre exterior (ca in imagine).
  6. Pe fiecare fasie asezati cate o curmala (optional le puteti toca) si rulati de la exterior spre centru. Asezati apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200 de grade timp de 10-12 minute sau pana cand devin aurii la exterior.
  7. Dupa ce acestea s-au racit pudrati cu mult zahar pudra. Optional puteti folosi zahar vanilat sau scortisoara.