Multa, multa iubirea vreau sa va trimit astazi! Multa si delicioasa! Frageda si tandra, parfumata cu dulceata de mure si dulceata de mere cu scortisoara, invelita in biscuiti delicati cu faina de migdale.

Fursecurile Linzer raman proaspete pana la o saptamana, dar sunt destul de sigura ca nu vor ajunge atat de departe:)) vor fi infulecate imediat.

Daca nu sunteti fani dulceata, puteti incerca aceste fursecuri Linzer si in varianta cu ciocolata.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 250g faina
  • 250g unt
  • 60g faina de migdale sau migdale foarte fin macinate
  • 150g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura de apa rece (adaugata dupa ce aluatul a fost omogenizat)
  • Pentru crema: 300g din dulceata preferata (eu am folosit de mere si de mure)
  • Pentru decor: Zahar pudra
  1. Instructiuni
  2. Framantati aluatul. Va fi putin sfaramicios – acesta este momentul potrivit pentru a adauga lingura de apa rece. Mai framantati putin pana se intareste si puteti forma o bila de aluat.
  3. Intre doua foi de copt rulati aluatul pana obtineti un strat subtire de aluat de 1-2 mm (ca in imaginea de mai jos). Lasati-l la frigider exact asa timp de aproximativ 1 ora (intins perfect, fara rulare sau pliere).
  4. Scoateti aluatul din frigider si decupati formele de Linzer. Pentru fiecare prajitura veti avea nevoie de un biscuit plin si altul cu o gaura draguta in centru. Puteti folosi fie un taietor special Linzer, fie doar un pahar si pentru „fereastra din mijloc” o forma de inimioara, puteti folosi si doar un capac in cazul in care optati pentru varianta simpla, cu o gaura rotunda in mijloc..
  5. Coaceti biscuitii 15 minute la 180C (preincalzit) sau pana se rumenesc bine pe margini.
  6. Lasati apoi si biscuitii sa se raceasca si apoi incepeti asamblarea. Puneti un strat subtire de dulceata intre un biscuit plin si unul cu „fereastra”.
  7. Acoperiti cu zahar pudra si savurati alaturi de cei dragi.
  8. Le puteti pastra in pungi ziplock, cutii de prajituri sau borcanase.