Nucile traditionale sunt delicioase, crocante la exterior cu un miez cremos de cacao. Dar stiti ce o sa va placa si mai mult? Acelasi exterior crocant, cu umplutura de cheesecake. Un strat bogat de mascarpone si inca unul din dulceata de fructe de padure, transforma acest desert clasic in cea mai cool varianta moderna a lui.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 500g faina
  • 10 g praf de copt
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • Pentru umplutura: 150g mascarpone
  • 150g dulceata de fructe de padure
  1. Instructiuni
  2. Se framanta un aluat omogen din faina, praf de copt, sare, zahar, coaja de lamaie, vanilie, oua si unt. Daca acesta ramane sfaramicios si nu se lipeste, adaugati o lingura de apa si framantati pana cand il puteti modela. Acoperiti-l si lasati-l la frigider 30 de minute.
  3. Modelati cu mainile bilute de aluat potrivite in functie de dimensiunea formelor in care veti coace nucile. Daca nu aveti o forma speciala puteti face chiar si biscuiti rotunzi pe care sa intindeti apoi crema si inca un biscuite.
  4. Coaceti fiecare biluta in forma speciala panca cand aceasta capata o culoare auriu-maronie. Taiati marginile inainte de a se raci pentru ca apoi vor fi tari si mai greu de manevrat fara sa se crape.
  5. Umpleti fiecare jumatate de nuca astfel: in una puneti mascarpone pana la margine, in cealalta dulceata de fructe de padure si lipiti cu grija.
  6. Optional puteti decora pudrand zahar vanilat sau zahar pudra.