Fursecurile Linzer umplute cu ciocolata sunt rasfatul perfect de Sarbatori sau pot fi un cadou tare dragut pe care sa-l oferi celor dragi in cutiute frumoase.
Biscuitul este moale si fraged, in timp ce crema este un ganache de ciocolata delicios. Un adevarat deliciu, promit!
Si raman fragede si proaspete pana la o saptamana, dar sunt destul de sigura ca nu vor ajunge atat de departe:)) vor fi infulecate imediat.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 250g faina
  • 250g unt
  • 60g faina de migdale sau migdale foarte fin macinate
  • 150g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura de apa rece (adaugata dupa ce aluatul a fost omogenizat)
  • Pentru crema: 150g ciocolata cu lapte
  • 150ml frisca lichida
  • Pentru decor: Zahar pudra
  1. Instructiuni
  2. Framantati aluatul. Va fi putin sfaramicios – acesta este momentul potrivit pentru a adauga lingura de apa rece. Mai framantati putin pana se intareste si puteti forma o bila de aluat.
  3. Intre doua foi de copt rulati aluatul pana obtineti un strat subtire de aluat de 1-2 mm (ca in imaginea de mai jos). Lasati-l la frigider exact asa timp de aproximativ 1 ora (intins perfect, fara rulare sau pliere).
  4. Intre timp pregatim ganacheul incalzind frisca (aproape pana la fierbere) adaugam ciocolata tocata marunt, amestecam bine pana se topeste complet si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
  5. Scoateti aluatul din frigider si decupati formele de Linzer. Pentru fiecare prajitura veti avea nevoie de un biscuit plin si altul cu o gaura draguta in centru. Puteti folosi fie un taietor special Linzer, fie doar un pahar si pentru “fereastra din mijloc” un capac de sticla.
  6. Coaceti biscuitii 15 minute la 180C (preincalzit) sau pana se rumenesc bine pe margini.
  7. Lasati apoi si biscuitii sa se raceasca si apoi incepeti asamblarea. Puneti ganacheul de ciocolata intre un biscuit plin si unul cu „fereastra”.
  8. Acoperiti cu zahar pudra si savurati alaturi de cei dragi.
  9. Le puteti pastra in pungi ziplock, cutii de prajituri sau borcanase.