Recunoasteti aceste fursecuri? Va dau cateva indicii: sunt super fragede si untoase, au o umplutura fabuloasa din seminte de mac si magiun de prune si in Romania le numim „Urechile lui Aman”, dar se fac peste tot in lume.

Reteta este foarte usoara, sa le modelezi e o adevarata relaxare, iar rezultatul final este o incantare absoluta!

Deoarece untul este atat de important in acest aluat de fursecuri, nu am putut folosi altceva decat untul Elle & Vire care are cantitatea perfecta de grasime, cea mai cremoasa textura si o aroma delicata.

Hai ca aproape ca am uitat sa va zic: Se numesc “Hamantash” / “Hamantaschen” si sper ca ii veti iubi la fel de mult ca mine.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 250g faina
  • 50g zahar
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • 125g unt Elle & Vire
  • 1 ou
  • Pentru umplutura: 100g seminte de mac
  • 85g dulceata de prune
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50g zahar
  • extra: zahar pudra pentru decor.
  1. Instructiuni
  2. Framantati un aluat ferm din toate ingredientele pentru aluat de mai sus.
  3. Intindeti doua foi subtiri de aluat si decupati cercuri cu un pahar.
  4. In mijloc puneti cate o lingurita din crema obtinuta prin amestecarea magiunului, macului, zaharului si esentei de rom.
  5. Lipiti in 3 puncte marginile cercurilor, ca in imaginile de mai jos. Presati bine cu degetele pentru a nu se dezlipi in timpul coacerii.
  6. Coaceti timp de 10-15 minute la 200C sau pana cand fursecurile devin ferme si aurii pe margine.
  7. Pudrati cu zahar pudra si bucurati-va de ele alaturi de cei dragi.