Fursecurile aceste au fost macar o data infulecate cu pofta de fiecare dintre noi in copilarie. Fursecuri cu unt si stafide, atat de simplu si atat de bun. Stafidele au lenevit in esenta de rom si au un parfum minunat, iar untul da o textura atat de fina si frageda aluatului acesta deloc pretentios. Sunt gata in cateva minute, se formeaza cu lingura direct in tava si aveti nevoie doar de cateva ingrediente pentru a le face.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 3 oua
- 200g zahar
- 200g unt
- 250g faina
- 1 praf de sare
- 200g stafide
- 8 ml esenta de rom
- Instructiuni
- Intr-un bol hidratati stafidele cu apa fiarta fierbinte cat sa le acopere si esenta de rom. Lasati-le minim 1 ora la hidratat.
- Intr-un bol amestecati faina, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul, sarea si stafidele bine scurse de apa.
- Amestecati pana cand obtineti un amestec omogen si cremos. Nu va speriati de consistenta foarte moale a aluatului. Aceasta va da textura frageta si finetea fursecurilor subtirele in timpul coacerii.
- Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava de copt cu hartie de copt.
- Folosind o lingura puneti in tava cate putin din aluatul obtinut. Trebuie sa aveti “gramajoare” de aluat de cam 3 cm cu inca pe atat de mult spatiu in jurul lor pentru ca se vor topi in timpul coacerii. Eu am copt intr-o tava de cuptor 11 fursecuri x 3 ture de copt.
- Coaceti timp de 9-10 minute la 180C sau pana cand biscuitii sunt bine formati, au margini maronii si sunt fermi.
- Lasati-i sa se raceasca 5 minute inainte de a-i scoate din tava, initial vor fi foarte moi si riscati sa se rupa/crape.
- Pastrati-i in pungute cu ziplock, borcane sau caserole pana la 1 saptamana.