Avem iubitori de cornulete pe aici? Eu le ador! Iar acestea cu magiun si nuci sunt printre preferatele mele. Sunt fragede si aromate, usor de facut, rapid de copt si raman proaspete zile intregi. Ba chiar devin si mai bune dupa vreo 2 zile.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g unt
- 150ml smantana lichida sau frisca lichida
- 50g zahar
- 500g faina
- 250g magiun de prune
- 100g nuci
- Zahar pudra pentru decorat.
- Instructiuni
- Pregatiti un aluat fraged din untul moale amestecat cu smantana sau frisca lichida si faina. Daca aluatul nu este suficient de moale si omogen adaugati cate o lingura de apa rece pana cand acesta se omogenizeaza.
- Inveliti aluatul in folie de plastic sau asezati-l intr-o caserola la frigider timp de 30 de minute.
- Dupa ce acesta s-a racit, impartiti in 2 bucati. Pe care le intindeti cu sucitorul in forma de cerc/oval si le taiati in fasii triunghiulare, pornind din centru spre exterior.
- Pe fiecare triunghi de aluat asezati cate o lingurita de magiun si cate o nuca si rulati de la exterior spre centru (varful triunghiului). Asezati apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200 de grade timp de 10-12 minute sau pana cand devin aurii la exterior.
- Optional le puteti pudra cu mult zahar vanilat sau scortisoara.