Mucenici cu ciocolata – Asta facem astazi! Pentru ca vreau sa sarbatorim impreuna inceputul primaverii in cel mai aromat, colorat, pufos si delicios mod posibil!

N-am sarit nici peste mierea si nuca din abundenta, doar rasfatul trebuie sa fie complet, nu?

A fost si ocazia perfecta sa il pun la treaba pe noul meu ajutor in bucatarie, bine, a fost mai mult decat ajutor, pentru ca a cantarit ingredientele, a cronometrat, a framantat aluatul si a si macinat nucile. Nu, nu, nu am un asistent personal, dar tocmai l-am primit de la @BoschHomeRo pe MUM5 – un robot de bucatarie care o sa ma ajute cam la toata treaba in bucatarie.

Are cantar incorporat, dar si toate ustensilele pentru mixat & framantat, masina de tocat, poate chiar sa faca si biscuiti, rade legume si fructe, ba chiar si un blender cu capacitate de 1,5 L. Bolul de mixare din inox are o capacitate de 3,9L si vine si cu unul de schimb din plastic. E si foarte rapid pentru ca are 7 trepte de viteza, woo hoo!

Sa va zic de mucenici?
Pentru acestia veti avea nevoie de:
-Pentru aluat: 500g faina
-75g zahar / zahar pudra pentru un aluat mai aerat
-70g unt la temperatura camerei
-3 oua (2 pentru aluat, 1 pentru uns aluatul inainte de coacere)
-200 ml lapte caldut
-7g drojdie uscata
-un praf de sare
-arome: esenta de vanilie, coaja de portocala & lamaie (optional si rom)
-100g ciocolata tocata marunt/chips
-Pentru decor: 100 ml miere
-100g nuca macinata
-Pentru modelat mucinicii: 2-3 linguri de ulei/2-3 linguri faina

1.Framantati aluatul mai intai la viteza mica si cresteti treptat cu cat acesta se omogenizeaza. Dupa ce obtineti un aluat moale si lipicios, lasati la dospit minim 1 ora.
2.Modelati mucenicii ca in video si asezati-i in tava, lasati la dospit in tava acoperita inca 30 de minute.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 20-25 de minute sau pana sunt aurii si bine rumeniti.
Decorati cu miere si nuca proaspat macinata.

Va arat exact cum i-am facut in filmarea de mai jos: