Ati mancat vreodata “Arici”? Sunt niste fursecuri micute, fragede, aromate cu vanilie si cu tepi crocanti de nuci coapte. Sunt numai buni de pus pe masa cu delicii de Craciun si cei mici ii vor adora. Voi le puteti adauga si un nasuc & ochisori din ciocolata, eu de aceasta data am facut varianta traditionala.

Sunt numai buni de facut cadou in pungute sau cutiute cu fundite, sau pur si simplu de savurat cu un ceai cald cat va uitati la filmul de Craciun preferat. Aveti nevoie de unt, zahar, oua, faina, nuci si praf de copt pentru a pregati acesti dragalasi si vor fi tare usor de pregatit. Pregatiti-va de rostogolit bilute de aluat!

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Mica

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 200g unt
  • 10g zahar vanilat
  • cate o lingurita de esenta de: vanilie, rom, portocale
  • 2 galbenusuri
  • 280g faina
  • 110g zahar
  • 10g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru “tepi”: 2 albusuri (cele ramase de la alut)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200g nuci macinate grosier (am combinat nuci, migdale si fistic)
  • zahar pudra (pentru decor)
  1. Instructiuni
  2. Framantati un aluat din ingredientele pentru aluat. Cand aluatul este omogen si ferm, ambalati-l in folie si lasati-l la rece minim 1 ora.
  3. Intindeti aluatul putin cu sucitorul si taiati cubulete. Intre palme transformati fiecare cubulet intr-o biluta perfecta.
  4. Bateti albusurile spuma cu zahar pudra si treceti fiecare biluta de aluat prin acest amestec.
  5. Treceti apoi fiecare biluta de aluat cu bezea prin nucile tocate grosier.
  6. Asezati fiecare “arici” pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre fiecare fursec pentru ca acestia vor mai creste.
  7. Coaceti timp de 15-20 de minute la 190C, cu caldura sus si jos, fara ventilatie, sau pana cand fursecurile capata o nuanta aurie si nucile se rumenesc.
  8. Pudrati cu zahar pudra. Raman proaspeti chiar si o saptamana.
  9. Daca ii incercati, va rog sa imi trimiteti poze!
  10. Va arat cum i-am pregatit eu in videoul de mai jos.