Facem arta, dar nu doar din Focaccia, ci si din mesele noastre. Pentru ca mesele bine gandite si planificate te ajuta sa castigi mai mult timp pentru tine, pasiunile tale si aventurile alaturi de cei dragi.

Va povesteam acum cateva zile de importanta planificarii meselor si va dadeam drept exemplu salata ce pe mine m-a salvat de la a pregati pranzul 3 zile la rand, ba chiar a fost si o garnitura perfecta pentru micul dejun in cea de-a patra zi.

Ei bine astazi coacem o tava mare de Focaccia plina cu rosii, masline, ceapa verde, seminte de chia si frunze de spanac. Aceasta ramane proaspata pana la o saptamana.

O puteti pastra impachetata in tava sau portiona in pungute/caserole. O puteti folosi pentru sandwichurile din pachetul pentru birou sau scoala, e minunata prajita la micul dejun si o felie poate fi ca atare gustarea dintre mese.

Sa nu credeti ca am uitat de nutrienti, avem vitaminele din legume, proteine si fibre din semintele de chia dar si Vitamina E din uleiul de floarea soarelui Floriol. Stiati ca o lingura din acesta contine 42% din doza zilnica recomandata?

Vi-l recomand nu doar pentru aceasta focaccia, dar si pentru salate, supe crema sau chiar aluatul deserturilor pentru ca nu influenteaza gustul natural al ingredientelor.

Hai sa va povestesc si cum pregatim aceasta pufosenie:

Intr-un bol amestecati:

-700g faina;

-500ml apa calduta;

-7g drojdie uscata;

-5g de zahar;

-15g de sare;

Acoperiti aluatul moale si lipicios si lasati-l sa dospeasca o ora.

Dupa dospire asezati aluatul intr-o tava acoperita cu hartie de copt si stropiti cu 50ml ulei de floarea soarelui cu vitamina E de la Floriol.

Presati usor cu degetele pentru a forma mici adancituri.

Acoperiti din nou si lasati la dospit inca 30 de minute.

Dupa dospire cu mainile umezite cu acelasi ulei de floarea soarelui presati din nou aluatul din loc in loc si sa inceapa distractia: Decorati cat de creativ doriti voi cu:

-Rosii;

-Seminte de chia;

-Spanac;

-Ceapa verde;

-Masline si orice alte ingrediente colorate si sanatoase mai aveti la dispozitie.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C – timp de 15-20 de minute sau pana cand observati ca focaccia este bine rumenita.

Lasati sa se raceasca minim 15 minute inainte de a felia.

Hai ca nu e asa de greu sa ne organizam mesele intr-un mod delicios, sanatos si care ne hraneste pofta de viata!