Azi mancam ceva tare gustos, fresh si colorat: Salata de ardei copti, cu nuci pecan, tot felul de verdeturi de sezon si cubulete cremoase de telemea de vaca Delaco.

Imi place la nebunie combinatia de arome dintre ardeii putin afumati, busuioc, ceapa verde, marar si telemea cu gust ca in copilarie. Salata aceasta e perfecta cu paine prajita sau o focaccia calduta, dar tare bine merge si langa bunatati pregatite la gratar de voi vara aceasta.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 150g telemea de vaca Delaco
  • 5-6 ardei rosii copti
  • 50g nuci pecan/ alte nuci sau alune preferate
  • verdeturi proaspete de sezon: busuioc, marar, ceapa verde, cimbrisor, leurda etc
  • 2 linguri ulei de masline
  • sucul de la un lime/lamaie
  • sare si piper dupa gust
  1. Ingrediente
  2. Taiati rondele subtiri ardeii copti si asezati-i pe o farfurie intinsa.
  3. Presarati cubulete mici de aproximativ 1cm grosime de telemea de vaca.
  4. Presarati nuci pecan sau alte nuci/alune preferate.
  5. Presarati verdeturile maruntite.
  6. Stropiti cu ulei de masline, suc de lime sau lamaie si adaugati sare si piper dupa gust.