Daca iubesti painea pufoasa cu crusta crocanta si aromele orientale intense, aceasta focaccia este pentru tine! O combinatie inedita intre gustul usor citric al sumacului, parfumul ierbos al zaatarului, dulceata cepei verzi si cascavalul topit creeaza un preparat perfect pentru orice masa. Fie ca o servesti simpla, alaturi de un sos de iaurt si usturoi, fie ca o transformi in baza pentru un sandwich savuros, aceasta focaccia iti va cuceri papilele gustative.

De ce sa incerci aceasta reteta?

Textura perfecta: Crocanta la exterior, pufoasa si aerata la interior.

Arome intense: Zaatarul si sumacul adauga prospetime si profunzime gustului.

Usor de facut: Fara tehnici complicate, doar framantare si rabdare pentru dospire.

Versatilitate: O poti servi la micul dejun, pranz sau cina, alaturi de orice iti place.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Ingrediente pentru aluat: 800g faina
  • 500ml apa calda
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 20g drojdie uscata
  • Topping: 3 linguri de zaatar
  • 200g cascaval taiat bucati mari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita sumac
  1. Instructiuni
  2. Framantati un aluat omogen, moale si usor lipicios din: faina, apa, drojdie, sare, zahar si ulei de masline.
  3. Acoperiti si lasati la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Asezati aluatul intr-o tava mare de cuptor, intindeti bine cu mainile umezite cu ulei de masline.
  5. Asezati branza, ceapa verde si toppingurile peste aluat, presand usor.
  6. Coaceti timp de 30 de minute l1 180C, cu caldura sus si jos, fara ventilatie, sau pana cand aceasta devine ferma si rumena la suprafata.

Sfaturi pentru o focaccia perfecta

Daca vrei un plus de pufosenie, lasa aluatul sa dospeasca de doua ori (prima oara in bol, a doua oara direct in tava).

Pentru un gust mai intens, poti amesteca zaatarul si sumacul cu putin ulei de masline inainte de a le pune pe aluat.

Daca iti plac semintele crocante, presara seminte de susan sau de chimion negru pe deasupra.

De ce vei iubi aceasta reteta?

Este mai mult decat o simpla paine – este o experienta culinara care combina traditii din bucataria mediteraneana si levantina, transformandu-se intr-un preparat de vis. Parfumul cepei verzi coapte, gustul sarat al cascavalului topit si aroma complexa a condimentelor te vor face sa repeti aceasta reteta iar si iar.

Pofta buna!