Combinatia de usturoi si parmezan este geniala si daca o pui si peste o focaccia pufoasa, atunci ai mixul perfect. Am facut aceasta focaccia intamplator, pentru ca imi mai ramasese niste aluat dupa ce tocmai pregatisem o reteta de pizza si cum m-am gandit ca e #DeNearuncat am feliat repede cativa catei de usturoi, am ras niste parmezan si a iesit o minunatie.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
  • 10g sare
  • 10g drojdie
  • 150 g parmezan ras
  • 7 catei de usturoi feliati
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
  6. Presarati usturoiul si parmezanul.
  7. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand branza se topeste si marginile devin aurii si usor crocante.
  8. Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.