Combinatia de usturoi si parmezan este geniala si daca o pui si peste o focaccia pufoasa, atunci ai mixul perfect. Am facut aceasta focaccia intamplator, pentru ca imi mai ramasese niste aluat dupa ce tocmai pregatisem o reteta de pizza si cum m-am gandit ca e #DeNearuncat am feliat repede cativa catei de usturoi, am ras niste parmezan si a iesit o minunatie.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g faina
- 350ml apa calda
- 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
- 10g sare
- 10g drojdie
- 150 g parmezan ras
- 7 catei de usturoi feliati
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
- Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
- Presarati usturoiul si parmezanul.
- Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand branza se topeste si marginile devin aurii si usor crocante.
- Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.
[…] gasiti aici si reteta de Foccacia cu parmezan si usturoi, o delicioasa Focaccia cu branza cheddar sau Focaccia cu emmentaler si […]