V-au mai ramas oua fierte? Dar branzeturi de pe la platouasele cu care i-ati servit pe toti cei dragi? Daca da, atunci am o reteta demential de buna de bulete pufoase dintr-un aluat pe baza de branza, umplute cu oua. Sunt geniale la micul dejun, ca gustare rapida sau pachetel de scoala sau birou.
Stiti cum se intampla mereu cand gatesti cu ce ti-a mai ramas prin frigider, daca adaugi branza potrivita sigur ai salvat toate ingredientele si n-are cum sa nu iasa ceva buuuun.
Din acest motiv din frigiderul meu nu lipseste niciodata telemeaua de oaie si cascavalul Sofia de la Delaco.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 100g Telemea de oaie Delaco sfaramata
- 100g Cascaval Sofia Delaco ras
- 2 oua
- 150g faina
- 10g praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 praf de sare
- 6-7 oua fierte
- Instructiuni
- Amestecati toate ingredientele de mai sus (in afara de ouale fierte) pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Formati mici cercuri de aluat in palma, de aproximativ 1cm grosime. Modelati-le cu mainile usor umezite cu apa rece.
- Asezati in mijloc cate un ou fiert si inveliti-le bine in acest aluat.
- Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti la 200C timp de 12-15 minute sau pana cand capata o crusta crocanta si aurie.