Sa fac falafel de la zero era una dintre dorintele mele din ultima perioada si iata ca am reusit si a fost si delicios! Implica rabdare, da, pentru ca trebuie sa asteptam o zi sa se hidrateze nautul uscat (nu, nu putem folosi din conserva pentru ca nu se mai pot forma chiftelele), dar gatitul e gata in cateva minute si la fel de repede se si mananca. Falafelul este delicios cu salata Tabbouleh proaspata, hummus si lipie sau pite de casa. Hai sa va arat cum puteti face si voi aceste minunatii aromate.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 500g naut uscat
- 10g de bicarbonat
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 2 legaturi mari de patrunjel proaspat
- 2 lingurite chimion macinat
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita marar uscat
- 2 lingurite sare
- Extra: ulei pentru prajit – cantitatea depinde in functie de tigaia in care veti praji, important este sa ajunga cel putin pana la jumatatea chiftelutelor de falafel.
- Instructiuni
- Intr-un bol mare puneti semintele de naut si 5g din bicarbonat acoperiti cu apa. Daca intre timp nautul absoarbe apa si nu mai este acoperit de lichid, adaugati extra apa. Acoperiti si lasati la frigider 24 de ore.
- Dupa ce au trecut cele 24 de ore de hidratare, intr-un blender sau masina de tocat pasati nautul bine scurs de apa. Puteti folosi si un blender vertical sau chopper. Asigurati-va ca nautul este foarte fin si eliminati eventualele bucatele mai mari de naut.
- Amestecati apoi cu restul de bicarbonat, patrunjel tocat foarte fin, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si condimentele.
- Cu mainile umezite cu apa formati chiftelutele falafel de aproximativ 3cm diametru.
- Prajiti in uleiul foarte bine incins pana cand devin maronii si bine rumeniti pe ambele parti.
- Asezati pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Savurati in wrapuri, sandwichuri, salate sau alaturi de hummus, tabboulh si orice va mai place voua.