Va amintiti biscuitii Petit Beurre mancati cu dulceata in copilarie? I-am transformat intr-un desert minunat in aceste mini cupe de ciocolata cu umplutura crocanta de biscuiti si aromata cu gem de caise.

Pentru a le face aveti nevoie de doar 3 ingrediente: ciocolata, biscuiti si dulceata preferata.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 tableta de ciocolata
  • 10-12 biscuiti Peit Beurre
  • 100g dulceata preferata
  1. Instructiuni
  2. Topiti ciocolata la baie de abur pana cand devine lichida.
  3. Cat ciocolata este inca fierbinte si lichida turnati in forma de briose intr-un strat subtire.
  4. Rotiti usor formele de briose astfel incat ciocolata sa acopere si peretii formelor.
  5. Lasati sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata.
  6. Presarati un strat de biscuiti maruntiti grosier cu cutitul pe fundul formelor de ciocolata.
  7. Adaugati cate o lingurita din dulceata preferata.
  8. Presarati din nou biscuiti pisati si turnati ultimul strat de ciocolata topita.
  9. Lasati la rece pana cand cupele de ciocolata devin complet ferme.