Va amintiti biscuitii Petit Beurre mancati cu dulceata in copilarie? I-am transformat intr-un desert minunat in aceste mini cupe de ciocolata cu umplutura crocanta de biscuiti si aromata cu gem de caise.
Pentru a le face aveti nevoie de doar 3 ingrediente: ciocolata, biscuiti si dulceata preferata.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 tableta de ciocolata
- 10-12 biscuiti Peit Beurre
- 100g dulceata preferata
- Instructiuni
- Topiti ciocolata la baie de abur pana cand devine lichida.
- Cat ciocolata este inca fierbinte si lichida turnati in forma de briose intr-un strat subtire.
- Rotiti usor formele de briose astfel incat ciocolata sa acopere si peretii formelor.
- Lasati sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata.
- Presarati un strat de biscuiti maruntiti grosier cu cutitul pe fundul formelor de ciocolata.
- Adaugati cate o lingurita din dulceata preferata.
- Presarati din nou biscuiti pisati si turnati ultimul strat de ciocolata topita.
- Lasati la rece pana cand cupele de ciocolata devin complet ferme.