Brownies pufoase si fistic crocant: combinatia perfecta! Aceste Brownies sunt fix ce cautati in cazul in care evitati lactatele si ouale, sunteti vegani sau tineti post. Pentru ca toate ingredientele sunt de origine vegetala, prajiturica aceasta usoara si ciocolatoasa este gata foarte repede. Am inlocuit ouale cu aquafaba #DeNearuncat (apa din conservele de naut sau apa obtinuta la fierberea nautului), E si ocazia perfecta sa folositi niste dulceata #DeNearuncat pe care o mai aveti uitata prin camara.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Aquafaba #DeNearuncat de la o conserva de naut (sau 4 oua)
- 4 linguri de dulceata (eu am folosit de capsune) –
- 3 linguri de cacao pudra
- 30ml ulei/ulei de cocos
- 1 lingura de unt de arahide
- 250 g de faina
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100g fistic decojit
- 100ml de apa plata (adaugati treptat, este posibil sa fie nevoie de mai putin sau mai mult in functie de consistenta aluatului).
- optional daca folositi o dulceata fara zahar adaugati si 150g zahar
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, pudra de cacao, untul de arahide, dulceata si uleiul. Adaugati apoi si apa treptat, amestecand usor pana cand obtineti o consistenta moale, cremoasa, aluatul ramanand insa inca destul de ferm.
- Inainte de a bate spuma de aquafaba preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Spuma se adauga doar la final, cu putin timp inainte de a baga tava in cuptor.
- Intr-un al doilea vas, folosind un mixer, amestecati la viteza maxima aquafaba pana cand aceasta capata consistenta albuselor batute pentru bezea
- Chiar inainte de a baga tava in cuptor, incorporati rapid spuma in amestecul din celalalt bol, integrand cate putin, cu miscari usoare de jos in sus. Astfel veti pastra textura aerata si pufoasa, iar aluatul de brownie va creste in timpul coacerii.
- Turnati compozitia intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu hartie de copt, presarati fisticul si lasati la copt timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade, sau pana cand capata o crusta cu mici crapaturi la suprafata.
- Pentru a va asigura ca s-a copt si in interior testati folosind o scobitoare. Daca aceasta iese curata din brownie inseamna ca s-a copt. Serviti alaturi de un scoop de inghetata sau fructe proaspete.
Buna seara. Penttu varianta cu ou, se folosesc doar albusurile, nu?