Crostata cu dulceata si nuci pecan este o tarta simpla si eleganta, usor de facut si plina de arome minunate cu iz de primavara.

Aluatul este fraged si parfumat cu lamaie, iar umplutura este facuta dintr-un strat crocant de nuci pecan si dulceata de fructe de padure din belsug. E divina combinatia dintre textura crocanta a blatului, nucile si dulceata fina si cremoasa St. Dalfour din patru fructe de padure.

Povestea bunatatilor St. Dalfour a inceput acum mai bine de un secol, in Franta, pregatite dupa o reteta de familie data mai departe din generatie in generatie. Este facuta doar din ingrediente organice si indulcita cu suc natural de fructe si struguri bine copti, fara pic de zahar sau aditivi.

Reteta

  • Timp de gatire: 85 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru crusta: 300g faina
  • 150g unt
  • 90g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • Pentru umplutura: 200g nuci pecan
  • 400g gem din 4 fructe de padure St.Dalfour
  • Pentru decor: 1 ou
  • 50g nuci macinate
  1. Instructiuni
  2. Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati primele 2 oua si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
  3. Dupa ce aluatul s-a racit, pe o suprafata pudrata cu faina, taiati aluatul astfel: doua treimi pentru baza, o treime pentru decor.
  4. Cu un sucitor intindeti prima foaie de aluat, aceasta ar trebui sa fie potrivita pentru o tava de 25-26cm diametru.
  5. Cu o furculita faceti mici gaurele pe suprafata aluatului si asezati intr-un strat egal nucile.
  6. Acum urmeaza partea delicioaaasa: Adaugati un strat generos de dulceata din fructe de padure St. Dalfour.
  7. Din ultima bucata de aluat bine intinsa cu sucitorul taiati benzi lungi cu care sa faceti decorul tartei (urmati pasii din video).
  8. Ungeti bine cu ultimul ou batut benzile de aluat.
  9. Presarati nucile tocate pe marginea tartei.
  10. Coaceti timp de 45 de minute la 170C in cuptorul preincalzit.
  11. Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata.