Stiti deja ca as putea sa gatesc mamaliga langa orice. O iubesc! Dar acest preparat ridica mamaliguta asta simpla la un alt nivel. E cremoasa, cu parmezan si acoperita cu cei mai gustosi, fragezi si aromati creveti argentinieni de la DeFish
Un mix de vin, usturoi si busuioc proaspat au parfumat aceste minunatii, cat timp s-au rumenit bine in untul fierbinte.
Cozile de creveti argentinieni DeFish iti ofera o experienta speciala cand vine vorba de gust si fragezime in randul fructelor de mare. Sunt mari, fragezi si usor de gatit in tot felul de preparate, de la paste si pana la salate colorate.
Dar am si vesti bune: In perioada aceasta cei de la DeFish au si o campanie speciala: Puteti castiga o multime de premii daca urmariti www.defish.ro/inspiratie-defish va inscrieti cu preparatele voastre pe baza de peste si fructe de mare.
#InspiratieDeFish
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru creveti: -500g creveti argentiniei DeFish;
- 50g unt;
- 1 cub stock de legume bio;
- 1 lingura ulei de masline;
- 5 catei de usturoi;
- sare si piper dupa gust;
- sucul de la o lamaie;
- 250ml vin rose/alb;
- 100ml apa;
- busuioc proaspat;
- Pentru mamaliguta: -200g malai;
- 1 lingurita sare;
- 800ml apa;
- 100g parmezan;
- 50g unt.
- Extra: lamaie, fulgi de chili, verdeturi proaspete pentru decor.
- Instructiuni
- Intr-o tigaie incinsa topiti untul impreuna cu uleiul de masline.
- Adaugati si cubul de legume care va da un plus de aroma preparatului.
- Despachetati crevetii.
- Si adaugati-i in tigaie impreuna cu usturoiul taiat feliute.
- Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Stropiti cu lamaie si lasati sa se gateasca 4-5 minute.
- Cand crevetii devin aurii adaugati vinul si fierbeti pana cand alcoolul se evapora.
- Adaugati busuioc proaspat tocat.
- Completati cu apa si lasati sa mai fiarba 2 minute cu capacul pus.
- Intre timp pregatiti mamaliguta.
Puneti la fiert apa cu sare. - Si cand aceasta fierbe adaugati malaiul si amestecati pana cand obtineti o textura moale si cremoasa.
- Adaugati untul si parmezanul si continuati sa amestecati pana cand acestea s-au topit complet.
- Asezati mamaliguta in farfurii.
- Asezati crevetii si decorati dupa cum doriti.
- Au iesit minunat! Si au fost si extrem de usor de curatat, in interior erau perfecti.
[…] Creveți în sos de vin cu cu mămăliguță cremoasă cu parmezan […]
[…] Creveti cu mamaliguta cremoasa: https://dmncr.ro/creveti-in-sos-de-vin-cu-mamaliguta-cremoasa-cu-parmezan/ […]