Crusta aurie si crocanta, interiorul moale si pufos, aroma usoara a cascavalului afumat, transforma acesti covrigei intr-o gustare ce nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa.
Am folosit cascaval Sofia de la Delaco pentru o textura frageda si o aroma usor afumata, fara a acapara intreg gustul.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g de Cascaval Sofia afumat
- 100g unt
- 1 lingurita pudra de usturoi (sau 2 catei de usturoi zdrobiti)
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Radeti cascavalul si amestecati cu celelalte ingrediente.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi covrigeii folosind o forma speciala, un pahar, sau facand fasii lungi de saratele.
- Acoperiti fiecare covrigel cu ou batut, optional puteti adauga extra cascaval ras si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Ii puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire.