Crusta aurie si crocanta, interiorul moale si pufos, aroma usoara a cascavalului afumat, transforma acesti covrigei intr-o gustare ce nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa.

Am folosit cascaval Sofia de la Delaco pentru o textura frageda si o aroma usor afumata, fara a acapara intreg gustul.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 150g de Cascaval Sofia afumat
  • 100g unt
  • 1 lingurita pudra de usturoi (sau 2 catei de usturoi zdrobiti)
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
  3. Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
  4. Radeti cascavalul si amestecati cu celelalte ingrediente.
  5. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
  6. Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  7. Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi covrigeii folosind o forma speciala, un pahar, sau facand fasii lungi de saratele.
  8. Acoperiti fiecare covrigel cu ou batut, optional puteti adauga extra cascaval ras si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
  9. Ii puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire.