Cand ne gandim la retete de sarbatori ne vin in minte cozonacii, sarmalele si prajiturile de tot felul, dar sa nu uitam de una dintre cele mai simple si dragi dintre retete: Covrigeii. Eu am pregatit unii aromati cu fulgi de ceapa si mix de seminte, dar voi ii puteti condimenta cu tot felul de ierburi aromatice, chilli sau usturoi.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g faina
- 2 oua
- 150g branza (eu am folosit crema de branza de capra, dar puteti folosi chiar si telemea sau cascaval ras)
- 200g unt
- 7g drojdie uscata
- 1 lingurtia de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 2 linguri mix de seminte
- 1 lingurita de fulgi de chilli
- Instructiuni
- Amestecati toate ingredientele intr-un bol si framantati pana obtineti unu aluat omogen si ferm.
- Adaugati cat o lingura de apa daca acesta ramane sfaramicios. Inveliti in folie de plastic si lasati la frigider minim 30 de minute inainte de a coace covrigeii.
- Intindeti o foaie de aluat de aproximativ 5-10mm grosime. Taiati covrigeii folosind forme speciale, sau folosindu-va de un pahar faceti biscuiti rotunzi. Puteti chiar taia si benzi, folosind un cutit, veti obtine astfel niste delicioase saratele.
- Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (optional acoperiti cu ou batut si extra branza rasa sau seminte) si coaceti timp de 9-10 minute la 200 de grade (sau pana cand capata o nuanta aurie la suprafata).
- Dupa racire ii puteti pastra intr-un borcan de sticla sau caserola acoperita pana la o saptamana, dar siiiigur vor fi mancati mult mai repede.