Turte simple dar atat de bune. Sunt facute dintr-un aluat simplu din faina, apa, drojdie si putin ulei de masline care impreuna dau o textura elastica si usor umeda acestor turte delicioase. Le puteti manca fix asa cum sunt, in loc de paine sau le puteti servi cu smantana si usturoi, ca pe langosi. Puteti intinde pe ele un strat generos de miere sau dulceata sau le puteti folosi chiar si pentru sandwichuri. Va promit ca sunt delicioase.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 550g faina
  • 350ml apa calduta
  • 10g de drojdie uscata sau 10g de drojdie proaspata
  • 10g sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200ml ulei pentru prajit (puteti folosi de floarea soarelui sau de masline)
  1. Instructiuni
  2. Se amesteca drojdia cu apa calduta pana cand aceasta este complet dizolvata, adaugati treptat faina in timp ce amestecati cu o lingura.
  3. Adaugati sarea si amestecati (veti obtine un aluat moale si usor lipicios).
  4. Adaugati uleiul de masline si framantati pana cand aluatul devine omogen si lucios.
  5. Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca aproximativ 30 de minute.
  6. Dupa ce aluatul a dospit suficient modelati cercuri groase de cate 1cm si lasati sa mai creasca 10-15 minutel
  7. Prajiti apoi intr-o tigaie in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o nuanta auriu maronie.
  8. Optional cand sunt gata, frecati-le bine bine cu usturoi pe ambele parti, presarati sare si patrunjel sau daca le preferati pe cele dulci, savurati-le cu dulceata preferata sau zahar pudra.