Cornuletele copilariei mele sunt cele facute de mama, din aluat fraged si moale, cu iaurt, umplute cu rahat si pudrate cu mult zahar pudra.
Aluatul acesta se face foarte usor, dar sfatul mamei mele ar fi sa il lasati macar 2-3 ore in frigider (sau peste noapte cum face ea), astfel cornuletele vor fi si mai fragede. Le puteti umple cu rahat, dar si cu dulceata, cate un cubulet de ciocolata, nuci sau fructe uscate.





Puteti sa folositi acest aluat chiar si pentru placinte dulci sau sarate. Mama face o minunatie de placinta rulata cu branza sarata!
Hai sa va zic de cornulete acum.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 10
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru aluat: 200g iaurt grecesc
- 200g unt rece, taiat cubulete mici
- 350g faina
- 10g praf de copt
- Pentru umplutura: 500g rahat turcesc
- Extra: Zahar pudra pentru decorat
- Instructiuni
- Framantati un aluat moale si usor sfaramicios. Presati usor cu mainile pentru a-l strange si a forma o bila ferma si omogena de aluat.
- Inveliti in folie sau asezati-l intr-o caserola si lasati la rece minim 2 ore inainte de a modela cornuletele.
- Taiati aluatul in 2 bucati egale si intindeti o foaie rotunda si subtire de 2-3 mm.
- Taiati triunghiuri aluatul (ca in poza de mai sus) si la baza fiecarei bucati de aluat asezati cate o bucata de rahat turcesc.
- Rulati de la exterior spre interior.
- Preincalziti cuptorul la 190C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Asezati cornuletele cu cate 2-3 cm spatiu liber intre ele in tava.
- Coaceti timp de 10-15 minute la 190C sau pana cand cornuletele devin rumene pe margini.
- Lasati-le sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.