🎃Cheesecake cu dovleac, terifiant de bun, inspaimantator de aromat, fara coacere, fara ore intregi de bucatarit.
Avem o baza crunchy crunchy de biscuiti digestivi, o crema fina pe baza de piure de dovleac si crema de branza si o panza de paianjen ciocolatoasa.
Incheiem seria deserturilor horror de bune, fara gluten, cu aceasta minunatie cu biscuiti digestivi fara gluten de la #ScharGlutenFree.
Ingrediente:
Pentru baza: -300g biscuiti digestivi fara gluten;
- -125g unt topit;
- -1 lingurita nucsoara;
- -1 lingurita scortisoara;
Pentru crema:
- 560g crema de branza
- 1 lingura extract de vanilie;
- 500g piure de dovleac (copt si mixat);
- 250g zahar pudra;
- 200ml frisca lichida;
- 60g gelatina instant (2 plicuri)
Decor: -100g ciocolata neagra
Preparare:
- Incepeti prin a maruntii biscuitii pana cand obtineti o pudra foarte fina, ca o faina. Ii puteti marunti direct in brlender sau cu un sucitor.
- Apoi intr-un bol amestecati: crema de branza, vanilia, dovleacul, zaharul pudra si omogenizati.
- Intr-un bol separat mixati frisca pana cand aceasta devine ferma si aerata. Integrati incet, amestecand cu o spatula gelatina instant.
- Cu aceleasi miscari lente amestecati si integrati frisca in amestecul de branza.
- Tapetati cu hartie de copt sau unt o tava de tort, cu fund detasabil (am folosit o tava de 28cm diametru).
- Presarati biscuitii maruntiti, mirodeniile si untul. Amestecati si presati usor “aluatul” obtinut pentru a forma baza desertului nostru.
- Turnati peste aceasta baza crema de branza.
- La baie de abur topiti ciocolata. Dupa 10 minute de racire turnati ciocolata intr-un pos sau punguta cu varful taiat.
- Trasati cercuri de ciocolata, pornind de la exteriorul spre interiorul prajiturii.
- Folosind o scobitoare, trasati linii radiale, formand astfel panza de paianjen.
- Lasati la rece minim 3-4 ore sau peste noapte pentru a obtine textura perfecta a acestui cheesecake.