Tarta aceasta cu ciocolata este gata in 30 de minute pentru ca nu trebuie coapta si aveti nevoie de doar 5 ingrediente. O puteti decora oricum doriti si ii va face fericiti pe toti cei dragi. Stratul crocant de biscuiti se potriveste minunat cu crema densa si matasoasa de ciocolata.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g de biscuiti macinati (puteti adauga in amestec si nuci)
  • 75g de zahar
  • 100g de unt
  • 250g de ciocolata
  • 200ml de frisca lichida
  • Extra: fructe proaspete sau nuci pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati biscuitii maruntiti cu zaharul si untul.
  3. Intr-o tava de tarta (cu diametru de aproximativ 23cm) intindeti si presati amestecul de biscuiti si unt. Apasati cu varfurile degetelor pana acesta este bine lipit, cam ca un aluat.
  4. Topiti ciocolata si amestecati cu frisca lichida.
  5. Turnati crema obtinuta peste blatul de biscuiti si lasati la rece minim 3 ore inainte de feliere.
  6. Decorati dupa preferinte, fie cu fructe proaspete, fie cu nuci.
  7. Tip: Feliati cat tarta este proaspat scoasa din frigider si lasati putin sa ajunga la temperatura camerei inainte de a consuma. astfel crema devine mai moale si blatul mai fraged.