Ciocolata de casa este delicioasa oricum ar fi ea, dar cu caju crocant si aroma intensa de cafea este tot ce ti-ai putea dori de la un rasfat dulce.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 350g lapte praf (150g pentru stratul de cacao si 200g pentru stratul de cafea)
  • 125g de unt
  • 75 ml apa
  • 50ml rom sau 2 lingurite esenta de rom
  • 100g zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100g nuci
  • 50g cacao
  • Extra pentru partea cu cafea: 1 lingura de cafea instant sau 1 lingurita de extract de cafea.
  1. Instructiuni
  2. Pe foc mic topiti unutul, adaugati zaharul si sarea. Amestecati continuu.
  3. Cand acestea sunt omogene si complet topite adaugati romul, apa si amestecati continuu.
  4. Cand incep sa fiarba turnati o parte din amestecul fierbine intr-o alta craticioara sau bol inalt (eu am pus o treime din amestec).
  5. Incepeti sa pregatiti stratul de ciocolata astfel: adaugati cacao si amestecati cat timp amestecul de unt si zahar este inca pe foc, adaugati apoi si laptele praf (150g). Continuati sa amestecati cat mai repede, inainte de a se intari ciocolata.
  6. Luati vasul de pe foc si intr-o tava/caserola tapetata cu folie de plastic sau hartie de copt, turnati ciocolata si modelati folosind o lingura.
  7. Presarati caju sau nucile preferate.
  8. Pregatiti acum si amestecul de ciocolata alba cu cafea: Pe foc mic amestecand continuu adaugati laptele praf (200g) si cafeaua instant sau extractul de cafea. Omogenizati si turnati deasupra amestecului de ciocolata.
  9. Presarati caju sau nucile preferate.
  10. Lasati sa se raceasca complet inainte de a o pune la frigider. Portionati apoi dupa preferinte.