Ciocolata de casa este delicioasa oricum ar fi ea, dar cu caju crocant si aroma intensa de cafea este tot ce ti-ai putea dori de la un rasfat dulce.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g lapte praf (150g pentru stratul de cacao si 200g pentru stratul de cafea)
- 125g de unt
- 75 ml apa
- 50ml rom sau 2 lingurite esenta de rom
- 100g zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 100g nuci
- 50g cacao
- Extra pentru partea cu cafea: 1 lingura de cafea instant sau 1 lingurita de extract de cafea.
- Instructiuni
- Pe foc mic topiti unutul, adaugati zaharul si sarea. Amestecati continuu.
- Cand acestea sunt omogene si complet topite adaugati romul, apa si amestecati continuu.
- Cand incep sa fiarba turnati o parte din amestecul fierbine intr-o alta craticioara sau bol inalt (eu am pus o treime din amestec).
- Incepeti sa pregatiti stratul de ciocolata astfel: adaugati cacao si amestecati cat timp amestecul de unt si zahar este inca pe foc, adaugati apoi si laptele praf (150g). Continuati sa amestecati cat mai repede, inainte de a se intari ciocolata.
- Luati vasul de pe foc si intr-o tava/caserola tapetata cu folie de plastic sau hartie de copt, turnati ciocolata si modelati folosind o lingura.
- Presarati caju sau nucile preferate.
- Pregatiti acum si amestecul de ciocolata alba cu cafea: Pe foc mic amestecand continuu adaugati laptele praf (200g) si cafeaua instant sau extractul de cafea. Omogenizati si turnati deasupra amestecului de ciocolata.
- Presarati caju sau nucile preferate.
- Lasati sa se raceasca complet inainte de a o pune la frigider. Portionati apoi dupa preferinte.