Chia poate fi mai mult decat sanatoasa. Si daca sunteti de parere ca nu are gust, ei bine, reteta aceasta demonstreaza fix opusul. Este un mic dejun foarte nutritiv si aromat. Am folosit mango conservat prin congelare instant de la Terarium si a fost super cremoasa si fresh.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 6 linguri de seminte de chia
  • 2 pahare de lapte vegetal (puteti folosi si lapte normal)
  • 2 lingurite de ovaz
  • 300g de mango proaspat sau congelat
  • 4 linguri de caju
  • Menta pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Am lasat la hidratat semintele de chia in laptele vegetal (aprox.40 de minute).
  3. Intre timp am incazit la abur mangoul cubulete congelate (folosesc un blender Philips Avent cu gatire la abur, dar puteti proceda la fel folosind o oala si o sita. Mangoul gatit astfel va fi incomparabil mai cremos si isi va pastra vitaminele si culoarea minunata). Puteti folosi si smoothie de fructe proaspete, fara incalzire la abur.
  4. Am asezat semintele de chia hidratate care au capatat textura unei budinci in borcanele si am adaugat caju.
  5. Am blenduit mangoul pana cand a devenit super fin si matasos.
  6. Am turnat piureul de mango peste semintele de chia, am presarat fulgii de ovaz si am decorat cu menta.
  7. Inainte de a servi am lasat budincile la frigider aproximativ 1 ora.