Galette Des Rois este un desert frantuzesc festiv si inteleg perfect de ce, pentru ca ascunde intre doua foi fragede cea mai fina si catifelata crema de fragipane, pe baza de migdale si unt. Si o simpla felie din acest deliciu, impartita cu cineva drag este un motiv de sarbatoare.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 2 foi de aluat foietaj
  • 180g faina de migdale/migdale foarte fin macinate
  • 100g un Elle & Vire
  • 1 ou
  • 50g zahar
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri dulceata/marmelada de caise
  • Pentru decor: 1 galbenus
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a topi untul, lasandu-l apoi sa ajunga la temperatura camerei.
  3. Intr-un bol larg amestecati foarte bine untul cu faina de migdale, zaharul, oul si romul.
  4. Pe o suprafata curata si pudrata cu faina, cu un sucitor intindeti foarte bine aluatul de foietaj.
  5. Aplicand o farfurie peste aluat si decupati in jurul acesteia pentru a obtine un cerc perfect de aluat.
  6. In mijlocul cercului de aluat intindeti un strat de dulceata de caise si toata umplutura de fragipane, pastrand marginile libere.
  7. Decupati inca un cerc de aluat, lipiti peste umplutura si presati usor marginile cu o furculita.
  8. Ungeti bine toata suprafata aluatului cu galbenus batut si folosind un cutit, trasati un model simplu, din linii.
  9. Coaceti timp de 20-30 de minute la 180C sau pana cand aluatul este foarte bine rumenit la suprafata.
  10. Puteti savura aceasta tarta atat calda cu o cupa de de inghetata, dar si rece cu un strop de dulceata.