Care este #RetetaFericirii tale? Reteta aceea care iti umple sufletul de nerabdare, pofta si bucurie.

Dr. Oetker m-a provocat sa impartasesc cu voi #RetetaFericirii mele si trebuie sa va zic ca pentru mine a fost mereu vorba de Ciocolata de casa

O iubeam si cand eram mica, dar si acum ca adult.

Ciocolatoasa, sfaramicioasa, cu un  gust intens de vanilie si rom, ma trimite imediat direct in copilarie.

Reteta este foarte usor de facut, in mai putin de 15 minute si o puteti decora cu o multime de nuci, fructe uscate, sau cu fistic asa cum am facut eu. Va promit ca o sa va placa!

Si ce am mai putea adauga la #RetetaFericirii daca nu niste cadouri minunate?

Dr. Oetker are o multime de premii pentru voi. Puteti castiga espressoare, multicookere sau chiar marele premiu: un Volkswagen Tiguan 4×4.

Tot ce trebuie sa faceti este sa:

-Cumpara minimum 3 ingrediente pentru prajituri, pudding si decoratiuni Dr. Oetker;

-Inscrieti bonul pe siteul Dr.Oetker sau prin sms la 1816*

*Cititi regulamentul complet pe linkul urmator: https://ingrediente-prajituri.promotii-oetker.ro/craciun2021/regulament

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 400g de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de rom
  • 150ml de apa
  • 150g de unt
  • 500g lapte praf
  • 100g de cacao
  • 150g fistic curatat
  • 1 lingura de unt pentru uns tava sau caserola in care va fi pusa ciocolata la racit
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pune apa la fiert impreuna cu zaharul.
  3. Adaugati zaharul vanilat si esenta de rom.
  4. Fierbeti pana cand zaharul este topit si incepe sa faca bule.
  5. Intr-un bol amestecati laptele praf si pudra de cacao.
  6. Adaugati imediat amestecul fierbinte de apa, unt, zahar si arome.
  7. Amestecati rapid cu un tel sau folosind un robot de bucatarie. Pana obtineti o consistenta omogena si fara cocoloase.
    (trebuie sa va miscati foarte rapid, inainte ca amestecul sa se raceasca).
  8. Turnati amestecul intr-o caserola tapetata cu unt si nivelati usor cu lingura sau mana. Ciocolata va avea in scurt timp textura unui aluat ferm.
  9. Presarati si presati fisticul.
  10. Lasati la frigider minim 3 ore inainte de feliere.