Biscotti sunt unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, iar numele lor vine din latina bis coctus, adica „coapte de doua ori”. Acest proces simplu – dar genial – le ofera textura lor crocanta si durata lunga de viata. Originari din orasul Prato, acesti biscuiti erau folositi de romani ca gustare de drum lung, iar in Evul Mediu au fost readusi in prim-plan de brutarii italieni. Astazi, ii regasim peste tot in lume, reinterpretati in fel si chip.

Reteta noastra adauga un twist modern si jucaus acestui desert clasic: mini marshmallows pufoase si lipicioase, chipsuri de ciocolata si arahide sarate prajite – pentru un contrast divin intre dulce, crocant si sarat.

Alte ingrediente pe care le poti folosi:

Biscotti sunt foarte versatili! In locul arahidelor poti adauga:

• fistic crud tocat

• migdale

• alune de padure

• stafide sau merisoare uscate

• coaja confiata de portocala

• bucatele de ciocolata neagra sau alba

• chiar si scortisoara sau cardamom, pentru o aroma calda pe timp de iarna

Cum ii pastram:

Dupa ce s-au racit complet, se pastreaza perfect in caserole inchise ermetic sau pungute ziplock, intr-un loc racoros si uscat. Rezista pana la 2-3 saptamani fara probleme. Sunt ideali si de oferit cadou, pusi in pungi transparente cu o panglica frumoasa.

Cum ii savuram:

Biscotti merg de minune cu o cafea cu lapte, un ceai cald sau chiar inmuiati usor in cappuccino ori ciocolata calda. Sunt perfecti pentru o pauza de dupa-amiaza sau pentru un moment de rasfat alaturi de cei dragi.

Daca va face cu ochiul aceasta tehnica de a pregati biscuiti, va las mai jos si reteta mea de Biscotti Sarati cu branza si nuci:

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 200g unt
  • 350g faina
  • 150g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 50g chipsuri de ciocolata
  • 50g mini marshmallows
  • 50g arahide prajite sarate
  1. Instructiuni
  2. Amestecati toate ingredientele intr-un bol si framantati pana obtineti o bila ferma si omogena de aluat.
  3. Preincalziti cuptorul la 190C, caldura sus & jos.
  4. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, asezati aluatul in forma unei “paini” lungi, mai turtite si cu linii usor trasate la suprafata – unde veti taia apoi fiecare biscotti.
  5. Coaceti aproximativ 20 de minute pana cand “painica” devine ferma si rumena.
  6. Scoateti rapid tava din cuptor si taiati felii groase de aprox. 1–1.5 cm, apoi coaceti feliile inca 10–15 minute sau pana incep sa capete o crusta crocanta la suprafata.
  7. Pastrati-i in caserole sau pungute ziplock.
    Salvati reteta si bucurati-va de cea mai buna gustare de dupa-amiaza!

Si daca biscuitii cu ciocolata sunt preferatii vostri, atunci va las mai jos o idee de Cookies cu ciocolata: