Ciocolata de casa a fost desertul copilariei pentru multi dintre noi si nu se intampla rar sa poftim la acest deliciu dulce, dens si ciocolatos. Am facut si eu acest desert acum cateva zile si mi-a umplut sufletul de bucurie. Si daca multi dintre voi fug de reteta aceasta din cauza cantitatii mari de zahar in combinatie cu grasimi, va zic ca am redus cantitatea de zahar la jumatate si am folosit si un unt de calitate care se potriveste perfect aici, Elle & Vire.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g lapte praf
- 125g de unt Elle & Vire
- 80ml apa
- 50ml rom sau 2 lingurite esenta de rom
- 100g zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 100g nuci
- 50g cacao
- Instructiuni
- Pe foc mic topiti unutul, adaugati zaharul si sarea. Amestecati continuu.
- Cand acestea sunt omogene si complet topite adaugati romul, apa si amestecati continuu.
- Cand incep sa fiarba, integrati pudra de cacao amestecand continuu.
- Si apoi si laptele praf. Continuati sa amestecati cat mai repede, inainte de a se intari ciocolata.
- Luati vasul de pe foc si intr-o tava/caserola tapetata cu folie de plastic sau hartie de copt, turnati ciocolata si modelati folosind o lingura.
- Presarati nuca si lasati sa se raceasca complet inainte de a o pune la frigider. Portionati apoi dupa preferinte.
Și untul când îl puneti ??? Ca nu este specificat in rețeta de mai sus …
Buna Elena, topirea untului este chiar primul pas: “Pe foc mic topiti unutul, adaugati zaharul si sarea. Amestecati continuu.” Urmand ca apoi sa adaugi pe rand celelalte ingrediente in acest amestec cu untul topit.