“Çilbir” sau “Ouale turcesti” sunt foarte gustoase si hranitoare, perfecte pentru mic dejunurile tarzii de weekend. Galbenusuri moi, un strat generos de iaurt grecesc, unt topit cu fulgi de chilli si boabe crocante de naut, suna delicios, nu?

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 4 oua
  • 400ml iaurt grecesc
  • 300g naut fiert sau din conserva
  • 2 linguri de boia sau fulgi de chilli
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 100g de unt
  • marar proaspat
  • sare si piper dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Posati sau fierbeti ouale (nu mai mult de 1-2 minute dupa inceperea fierberii – pentru a pastra galbenusurile moi) Asezati-le pe o farfurie si lasati sa se scurga surplusul de apa.
  3. Intr-o tigaie topiti untul si adaugati nautul, boiaua sau chilli, pasta de tomate si caliti timp de 2-3 minute, pana cand nautul devine usor crocant la exterior si in tigaie se formeaza sosul. Puteti adauga 1-2 linguri de apa daca acesta se evapora prea rapid.
  4. Intr-o farfurie asezati iaurtul (cantitatile din reteta sunt pentru 2 portii) si intindeti usor cu o lingura.
  5. Asezati ouale, presarati nautul si turnati sosul obtinut.
  6. Presarati marar tocat marunt sau verdeturile preferate.
  7. Savurati cu paine prajita, proaspata sau lipie crocanta.