O prajitura usoara, rapida, ce nu trebuie sa arate perfect, cu o crusta crocanta ca de biscuite si un interior moale si ciocolatos ca de brownie.

Se pregateste fara efort intr-un singur bol, cu putine ingrediente si desi atat de simpla, gustul este spectaculos si va va cuceri de la prima inghititura.

Ingredientele sunt putine, dar este super importanta calitatea lor, asa ca am ales pentru a prepara acest deliciu untul Elle et Vire, perfect pentru orice desert si recomandat de toti marii cofetari ai lumii.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g unt Elle et Vire la temperatura camerei – moale dar nu topit (1 pachet)
  • 250g faina (eu am folosit faina de ovaz, dar puteti folosi orice alt tip de faina ce se potriveste pentru copt)
  • 10g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 60g cacao pudra
  • 250 ml lapte (eu am folosit lapte de migdale, dar il puteti folosi si pe cel clasic)
  • 50g de chipsuri de ciocolata sau ciocolata tocata marunt
  • 150g zahar
  • 3 oua
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg am mixat toate ingredientele de mai sus pana am obtinut un aluat moale, omogen si cremos. Asigurati-va ca untul este bine mixat in compozitie.
  3. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava de copt cu diametru de 28cm tapetata cu hartie de copt.
  4. Am copt aproximativ 45 de minute la 170C sau pana cand compozitia s-a transformat intr-o prajitura ferma, cu o crusta crocanta ca de biscuite usor sfaramicios.
  5. Pudrati inca 2-3 lingurite de cacao pe deasupra cat inca este fierbinte.
  6. Lasati sa se raceasca complet in tava inainte de a taia si servi.
  7. Se poate reincalzi si savura cu o cupa de inghetata si rezista minunat chiar si in congelator.