Biscuiti fragezi cu unt si flori, usor valinati, parfumati cu aroma untului caramelizat, colorati gentil si elegant de mici petale de albastrele si galbenele. Inspiratia pentru acesti biscuitei a venit dintr-o carte pentru copii, poate o stiti si voi deja: „Conni face prajituri”. Am ajustat putin cantitatile, am adaugat un strop de magie, petale de flori comestibile si au iesit niste mici minuni ce si-au ocupat imediat locul in caietul meu de retete.
Petale de flori puteti usca chiar voi acasa din buchetele culese de voi, sau le gasiti si in pliculete de ceaiuri sau in mixuri cu diferite mirodenii.



Ingrediente:
-200g unt
-350g faina
-150g zahar
-1 lingurita extract de vanilie
-Coaja de la o lamaie
-2 oua
-2 lingurite petale de flori: albastrele & galbenele uscate (puteti folosi si petale de trandafiri comestibili)
Instructiuni:
-Intr-un bol amestecati un aluat sfaramicios, moale si lipicios (stiu ca pare neprietenos, dar se rezolva dupa racire) din toate ingredientele in afara de flori.
-intindeti aluatul intre doua foi de copt, pana ajunge la 2-3mm grosime. Lasati apoi la rece minim 30 de minute.
-Folosind un pahar, capac sau forma speciala decupati biscuitii, umezifi usor cu apa la suprafata (cu degetele umezife sau o pensula) si presarati petalele.
-Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 10 minute sau pana capata usoare nuante aurii pe margine.
-Lasati-i sa se raceasca complet inainte de a-i scoate din tava, pt ca vor fi moi cat sunt calzi si se pot rupe.
Raman fresh pana la 7 zile daca ii pastrati intr-o cutie inchisa ermetic sau intr-un borcan mare de sticla.
Pofta🧚♂️
