Un Chili vegetarian cu multe legume si branza e genul de mancare satioasa si gustoasa care iti umple sufletul de bucurie. De obicei fac o tigaie maaare pentru ca mereu vrem sa ne bucuram si a doua zi de acest festin.
Reteta traditionala este cu carne tocata, dar eu am ales sa o inlocuiesc cu o alternativa vegetariana, la fel de bogata in proteine, cu o textura minunata si un gust delicios. Asa ca pe langa fasole rosie, porumb si deliciosul suc de rosii am introdus si ciuperci tocate foarte marunt. S-au potrivit de minune in sosul aromat si cu o multa telemea de vaca de la Delaco, sfaramata deasupra intregului preparat.
Am mai stropit si cu putina lamaie, am adaugat ceapa tocata marunt si a fost de vis langa orezul simplu fiert, care insoteste de obicei genul acesta de mancaruri.
Neaparat sa sfaramati si voi o mana de telemea deasupra unei portii generoase de chili, face toata diferenta, ii aduce prospetime si o textura tare placuta.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 200g porumb din conserva
- 200g fasole rosie din conserva
- 500ml suc de rosii
- 1 ceapa mare/2 mici
- 3 catei de usturoi
- 100g ciuperci tocate
- 1 lingurita de coriandru boabe
- 1 lingura boia de ardei dulce/picanta (dupa preferinte)
- Optional: 1 lingurita rasa de fulgi de chili
- 1 cub baza de legume
- 200g telemea de vaca
- patrunjel/coriandru sau marar pentru decor
- lamaie/lime pentru servire
- 500g orez simplu, fiert cu putina sare.
- Instructiuni
- Incepeti prin a fierbe orezul alb, simplu, doar cu un praf de sare.
- Tocati apoi ceapa, usturoiul si ciupercile cat mai marunt.
- Caliti in uleiul de masline impreuna cu cubul de legume. Cand acestea devin aurii adaugati si sosul de rosii si condimentele.
- Lasati sa fiarba pana obtineti un sos dens – aprox 5 minute.
Mai adaugati apa daca doriti un sos mai subtire. - Adaugati fasolea rosie si porumbul, mai gatiti inca 2-3 minute.
- Intr-un bol sau farfurie adanca, adaugati pe rand: orezul alb, chilli sin carne.
- De fiecare data cand facem chili il mancam cu multa telemea, iar aceasta se potriveste de minune, pentru ca se sfarama usor si ramane totusi ferme bucatelele.
- Aduce un plus de prospetime acestui preparat si mult muuult gust bun. Pentru mine telemeaua e genul de ingredient care transforma orice in “comfort food”.
- Presarati verdeturile proaspete si serviti cu un strop de lamaie.
[…] Ceva mai usor nu exista! Stiati ca puteti face tacos crocanti cu o crusta delicioasa din cascaval? Da, puteti! Si sunt geniali. Aveti nevoie doar de 1 singur ingredient: Cascaval care se topeste. De umpluturi va ocupati voi, dar sa stiti ca se potrivesc de minune cu legume proaspete, guacamole sau chili sin carne. […]