Un Chili vegetarian cu multe legume si branza e genul de mancare satioasa si gustoasa care iti umple sufletul de bucurie. De obicei fac o tigaie maaare pentru ca mereu vrem sa ne bucuram si a doua zi de acest festin.

Reteta traditionala este cu carne tocata, dar eu am ales sa o inlocuiesc cu o alternativa vegetariana, la fel de bogata in proteine, cu o textura minunata si un gust delicios. Asa ca pe langa fasole rosie, porumb si deliciosul suc de rosii am introdus si ciuperci tocate foarte marunt. S-au potrivit de minune in sosul aromat si cu o multa telemea de vaca de la Delaco, sfaramata deasupra intregului preparat.

Am mai stropit si cu putina lamaie, am adaugat ceapa tocata marunt si a fost de vis langa orezul simplu fiert, care insoteste de obicei genul acesta de mancaruri.

Neaparat sa sfaramati si voi o mana de telemea deasupra unei portii generoase de chili, face toata diferenta, ii aduce prospetime si o textura tare placuta.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200g porumb din conserva
  • 200g fasole rosie din conserva
  • 500ml suc de rosii
  • 1 ceapa mare/2 mici
  • 3 catei de usturoi
  • 100g ciuperci tocate
  • 1 lingurita de coriandru boabe
  • 1 lingura boia de ardei dulce/picanta (dupa preferinte)
  • Optional: 1 lingurita rasa de fulgi de chili
  • 1 cub baza de legume
  • 200g telemea de vaca
  • patrunjel/coriandru sau marar pentru decor
  • lamaie/lime pentru servire
  • 500g orez simplu, fiert cu putina sare.
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a fierbe orezul alb, simplu, doar cu un praf de sare.
  3. Tocati apoi ceapa, usturoiul si ciupercile cat mai marunt.
  4. Caliti in uleiul de masline impreuna cu cubul de legume. Cand acestea devin aurii adaugati si sosul de rosii si condimentele.
  5. Lasati sa fiarba pana obtineti un sos dens – aprox 5 minute.
    Mai adaugati apa daca doriti un sos mai subtire.
  6. Adaugati fasolea rosie si porumbul, mai gatiti inca 2-3 minute.
  7. Intr-un bol sau farfurie adanca, adaugati pe rand: orezul alb, chilli sin carne.
  8. De fiecare data cand facem chili il mancam cu multa telemea, iar aceasta se potriveste de minune, pentru ca se sfarama usor si ramane totusi ferme bucatelele.
  9. Aduce un plus de prospetime acestui preparat si mult muuult gust bun. Pentru mine telemeaua e genul de ingredient care transforma orice in “comfort food”.
  10. Presarati verdeturile proaspete si serviti cu un strop de lamaie.