Chiflele cu iaurt au fost un mare succes, dar acestea sunt versiunea lor de 100 de ori mai buna. Pentru ca am adaptat reteta, m-am inspirat din gastronomia elvetiana si am adaugat in compozitie multa branza Delaco Emmentaler rasa , mustar si un igredient autohton, de sezon: praz.
Reteta
- Timp de gatire: 180 min
- Persoane: 5
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g faina
- 7g drojdie
- 100ml lapte cald
- 100ml iaurt
- 3 oua
- 50g unt
- 200g de Emmentaller Delaco
- 3 linguri de mustar Dijon
- 100g de praz taiat marunt.
- Instructiuni
- Pastrati unul dintre cele 3 oua pentru mai tarziu, iar intr-un bol amestecati toate ingredientele din lista pana cand obtineti un aluat moale, omogen si usor lipicios.
- Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Framantati din nou pentru aproximativ 5 minute si acoperiti iar si lasati sa isi dubleze din nou volumul.
- Modelati chiflele (pe o suprafata curata, pudrata cu faina) in functie de cat de mari doriti sa fie si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasati-le sa sa mai creasca inca 30 de minute
- Acoperiti cu oul pe care l-ati pastrat la inceput si pe care l-ati batut ca pentru o omleta si coaceti in cuptorul preincalzit la 190C pentru 20 de minute sau pana cand capata o culoare maroniu-aurie.
- Sunt delicioase cu unt si putina sare, dar pot si transforma un sandwich sau burger banal in ceva extraordinar.