Chiflele acestea ma uimesc mereu cu textura lor super moale si pufoasa, sunt usor de facut, ies perfecte absolut de fiecare data si sunt delicioase cu unt si dulceata, peanutbutter sau burgeri.
Reteta
- Timp de gatire: 115
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 350g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea chiflelor)
- 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
- 50g zahar
- 100ml de lapte cald (puteti folosi si lapte vegetal)
- 1 lingurita de sare
- 3 oua (2 pentru aluat si unul pentru uns la final)
- 200ml iaurt
- 1 lingura de ulei
- Instructiuni
- Amestecati drojdia, zaharul si laptele caldut si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
- Puneti faina intr-un bol si amestecati cu laptele, drojdia si zaharul.
- Adaugati 2 oua, iaurtul si uleiul.
- Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
- Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
- Pe o suprafata pudrata cu faina modelati sfere din aluatul dospit (puteti obtine 8 chifle mai mici sau 6 mai mari perfecte pentru burgeri)
- Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care chiflele vor creste.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
- Acoperiti chiflele cu ultimul ou ramas, batut si amestecat cu 1 lingura de apa.
- Lasati la copt 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand chiflele devin aurii si pufoase.
10g de drojdie uscata mi se pare f mult la 350g de faina,plus ca 10g de drojdie uscata nu este echivalentul a 20g de drojdie proaspata. Undeva la 5g de drojdie uscata ar trebui. Deci?? Cum procedam??
Buna,
Eu recomand 10g de drojdie uscata.