Am asociat mereu Pavlova cu zilele mai racoroase, dar atunci cand Vegis.ro m-au provocat sa va arat reteta mea, mi-au venit in minte tot felul de arome exotice in combinatie cu gusturile clasice de vanilie sau ciocolata. Asa au luat nastere cele trei tipuri de Mini Pavlova: Mango cu fructe de padure proaspete; Ciocolata cu chipsuri de cocos; Vanilie cu ciocolata alba si merisoare.

Ca de obicei aproape toate ingredientele folosite au fost din shopul Vegis, iar cele pe care vi le recomand de aceasta data sunt: Deliciosul piure de mango si mere – super cremos, potrivit pentru o infinitate de deserturi sau chiar si pentru cei mici. Laptele vegetal din migdale fara zahar si Chipsurile de cocos care pot deveni cu usurinta un topping potrivit pentru orice desert sau o gustare rapida, sanatoasa.

Reteta

  • Timp de gatire: 120 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru bezea: 4 albusuri
  • 150g zahar pudra
  • 15g amidon
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru umplutura: Praf de budinca instant (am folosit budinca bio de vanilie & ciocolata tot de pe Vegis.ro – veti gasi diferite arome);
  • 1 litru lapte vegetal (puteti folosi si lapte de vaca);
  • 50 ml sirop de artar;
  • Toppinguri: fructe de padure, cubulete de ciocolata, flori comestibile, menta etc.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati albusurile si mixati pana cand obtineti o bezea ferma, integrati apoi pe rand cate o lingura din zaharul pudra, amidon si sucul de lamaie.
  3. Cu o lingura modelati mici cosulete de bezea pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt. Acestea ar trebui sa aiba un diametru aproximativ de 7cm si o adancitura in mijloc.
  4. Coaceti in cuptorul preincalzit la 110C timp de 70 de minute si lasati apoi bezeau sa se raceasca in continuare in cuptorul inchis.
  5. Intre timp pregatiti umplutura: intr-o oala turnati 400ml de lapte si lasati sa se incalzeasca. Separat amestecati 100ml de lapte cu praful de budinca de vanilie si jumatate din cantitatea de sirop de artar.
  6. Cand laptele este aproape de fierbere adaugati amestecul de budinca si amestecati continuu pana cand obtineti o budinca omogena. Lasati sa se raceasca si repetati cu budinca de ciocolata.
  7. Dupa ce bezelele si budinca au ajuns la temperatura camerei, umpleti pe rand bezelele, alternand intre piureul de mango, budinca de vanilie si budinca de ciocolata.
  8. Decorati cu fructe proaspete, ciocolata, chipsuri de cocos si frunze proaspete de menta.
  9. Savurati imediat sau pastrati la frigider pentru 2-3 zile.