Pranzul sau cina cu care nu dau gres niciodata? Pizza!

O pizza cu blat de casa, sos de rosii, multa mozzarella si ce mai gasesc prin frigider ma salveaza intotdeauna

Mai aveam cateva masline intr-un borcan, doua bucati de anghinare murata, jumatate de ceapa rosie ramasa de o alta reteta, cateva frunzulite de busuioc si uite asa am adunat ingredientele pentru o pizza rapida.

Si cum sa nu iasa o pizza delicioasa cu orice toppinguri, atunci cand adaugi o mana generoasa de mozzarella care sa reuneasca toate gusturile intr-un preparat autentic?

Mozzarella Gourmet de la Delaco nu lipseste din frigiderul meu pentru ca o folosesc nu doar in pizza, dar si in tarte, legume gratinate si alte preparate rapide la cuptor.

Blatul a iesit perfect, crocant la exterior, moale si subtirel la interior. 

Reteta

  • Timp de gatire: 180 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru 2 pizza medii:500g faina
  • 280ml apa calduta
  • 10g sare
  • 5g zahar
  • 10g drojdie uscata
  • Pentru toppinguri: 300ml sos de rosii cu ierburi aromatice
  • 250g mozzarella Gourmet Delaco
  • jumatate de ceapa rosie
  • 2-3 bucatele anghinare murate
  • 10-15 masline verzi (fara samburi)
  • busuioc proaspat
  • Extra: ulei de masline
  • linguri pesmet
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati faina, apa, drojdia, zaharul si sarea.
  3. Amestecati si framantati pana cand obtineti un amestec omogen.
  4. Acoperiti si lasati sa creasca aluatul minim 1 ora.
  5. Framantati inca 2-3 minute si acoperiti pentru inca 30 de minute.
  6. Intre timp preincalziti cuptorul la 200C – caldura sus & jos, cu ventilatie.
  7. Pe o suprafata curata, bine pudrata cu faina intindeti o jumatate din aluatul obtinut pana cand obtineti un blat rotund de pizza, cu marginile usor mai groase.
  8. Mutati blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ulei de masline si pesmet presarat.
  9. Peste blat adaugati toppingurile: sos de rosii, mozzarella Gourmet, anghinare tocate, ceapa rosie tocata si masline.
  10. Coaceti timp de 15-20 de minute sau pana cand pizza are margini aurii, crescute si branza este bine topita.
  11. Presarati busuioc proaspat si savurati imediat.