Poti face ceva absolut delicios din felii de soia deshidratate? Da! Cele mai bune snitele la cuptor, cu o crusta aurie absolut divina din susan. Sunt 100% vegane/de post si se potrivesc minunat cu un piure cremos si o salata proaspata de legume. Le-am condimentat cu mult usturoi si boia dulce si au fost peeeerfecte. Hai sa va arat cat de usor sunt de facut.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru hidratat feliile de soia: 2 pungi felii de soia (200g)
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 2 linguri pudra de usturoi/ 4 catei de usturoi proaspat
  • 1 cub concentrat de legume bio
  • Pentru copt: 150g susan
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura pudra de usturoi / 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura de boia dulce
  • 2 linguri de ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a hidrata feliile de soia astfel: Intr-o oala mare puneti la fiert feliile de soia. In apa adaugati si primele linguri de boia, usturoi si cubul de legume. Fierbeti pana cand feliile devin moi.
  3. Mutati feliile de soia pe servetele de hartie si presati pentru a elimina surplusul de apa si asigurati-va ca raman inca putin umede, astfel semintele de susan se vor prinde mai usor.
  4. Intr-un bol amestecati susanul, sarea, boiaua si usturoiul pentru crusta.
  5. Treceti feliile de soia inca umede prin amestecul de susan si asezati apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei de masline.
  6. Stropiti cu ulei de masline snitelele si coaceti 15. minute la 190C, intoarceti-le pe partea celalalta si coaceti inca 190C.
  7. Dupa ce s-au copt complet si au o crusta aurie de susan le puteti scoate din tava si savura cu un piure cremos sau cu o salata de legume proaspete. Sunt minuante si cu un sos picant cu usturoi.