Sosul acesta cremos de mustar cu vin a imbratisat somonul in cel mai catifelat si elegant mod.

Si va zic sincer, sosul de mustar este genial si trebuie neaparat sa il pregatiti si voi, fie in combinatie cu somon, ca dressing pentru salate, la micul dejun peste oua sau in sandwichuri.

Si atat de bine s-au potrivit aici notele subtile si aromate cu vin ale noului mustar Sultanel #CuTarie de la Sultan. Daca sunteti amatori de gusturi noi si atipice, atunci sa nu ratati nici mustarul cu ghimbir, whiskey sau cognac.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 2 file de somon
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 5 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 200ml smantana de gatit
  • 2 linguri mari de mustar cu vin Sultanel
  • 2 lingurite marar uscat
  • 1 lamaie
  1. Ingrediente
  2. Gatiti bine somonul pe ambele parti, intr-o tigaie antiaderenta sau stropita cu foarte putin ulei, timp de apriximativ 3-4 minute pe fiecare parte (sau pana cand somonul capata o crusta rumena, ferma).
  3. Peste somon adaugati ingredientele pentru sos: ceapa si usturoiul, pe care le caliti 2-3 minute. Adaugati smantana, mustarul si condimentele.
  4. Lasati sa fiarba 5-7 minute si serviti cu lamaie si felii de bagheta proaspata.